Scooter Leasen? Hier Moet U Op Letten

Punten ingeval je een scooter wilt leasen

image

Het leasen van een scooter kan in bepaalde omstandigheden een financieel knappe beslissing wezen. Let wel op dat het ene akkoord het andere niet is en er veel verschil in kan zitten. Als je het verbond wilt gaan ondertekenen, neem dan voorafgaand deze punten even door.

image

Precies wat zijn de Drive-off tarieven?

Je betaalt niet alleen maandelijks een bedrag doordat je een scooter least, echter je moet tevens afrekenen om de scooter op te halen.

Deze tarieven worden meestal verlaagd met het bedrag van een eventuele inruilvoorschot dat je betaalt. Door hier rekening mee te houden kom je niet voor verrassingen te staan.

Hoeveel km mag je per kalenderjaar karren?

De limiet van 5000 km per jaar is gebruikelijk, maar je moet de limiet die in je overeenkomst staat nakijken en de prijs per km voor het overschrijden van de limiet constant goed controleren. Gemiddeld betaal je buiten het limiet tussen de 15 en 30 cent per km. Wanneer dit maandelijks zo is kan dat hoog oplopen. Het onderhandelen over je limiet kan helpen als je denkt dat je er dikwijls overheen gaat zitten of zeker teveel kilometers overhoudt. Klanten die minder rijden dan de limiet kunnen meestal onderhandelen over een lagere maandelijkse betaling in ruil voor een lagere jaarlijkse limiet. Degene die verwachten om over te gaan kunnen meestal extra kilometers afnemen op het moment van het leasecontract tegen een fors lager tarief dan de tarieven van het overschrijden van de limiet.

Wat gebeurd er wanneer je je scooter eerder terugbrengt?

Alhoewel de menige mensen van plan zijn om een scooter bij een scooter leasen de hele lease tijdsduur te behouden, gebeuren er weleens onverwachte dingen en moet je je scooter terugbrengen alvorens het akkoord afloopt. Check de voorwaarden voor het terugbrengen van de scooter immer bij het tekenen, en let op mogelijke sancties die je zou kunnen oplopen. Het kan tenslotte zo zijn dat je elke openstaande kosten en boetes te dokken doordat je de periode niet hebt volgemaakt. Kijk of je iets kunt regelen zodat je niet zoveel kosten hebt, mocht het echt nodig zijn.

Door deze richtlijnen mee te nemen als je een scooter wilt gaan leasen zal alles waarschijnlijk gewoon correct verlopen. Denk er wel aan het akkoord eerst goed door te lezen alvoor je hem ondertekent. tweedehands scooter leasen Zo voorkom je dat je later met een wurgcontract zit.