Goedkope Nieuwe Scooter? Lees Dit Eerst

Waar kun je naar zien wanneer je een nieuwe scooter koopt?

Net als motorfietsen biedt een nieuwe scooter een werkelijk apart woon-werkverkeer indruk. Die bestaan er in een grote verscheidenheid aan modellen en maten. Wel is het onder andere dat de menige scooters niet bedoeld zijn voor lange afstanden of karren op de snelweg. Juist daardoor is een scooter exclusief uitstekent binnen de stad.

image

In onderstaand verhaal zal ik je assisteren een handige mogelijkheid nieuwe scooter kopen te maken. En voordat je het weet ben jij evenwel in het bezit van een bijzondere scooter!

Hoe kies je een nieuwe scooter?

Een motor is duurder daar die sneller gaat en je daar veel meer afstanden mee af kunt leggen. In feite kun je een motor en scooter niet met elkaar matchen omdat een scooter meestal geringer is. Tevens mag je met een scooter echter niet de snelweg op.

Ofschoon er tal van fabrikanten zijn, wil je het meestal bij vier fabrikanten houden: de Italiaanse Piaggio, createur van de Vespa, het Amerikaanse merk Genuine en de Japanse naamgenoten Honda en Yamaha. Als je een nieuwe bestuurder bent wil je het liefst een nieuwe, aantrekkelijke scooter aanschaffen. Ook is het handig klein te starten, met minder dan 100 cc, om te bekijken of dit wel iets voor jou is.

Uiteraard heb je wel een geldig rijbewijs nodig om ook echt te mogen rijden.

Zorg ervoor dat de scooter in top conditie is. Een typische scooter heeft een uitermate geringe, eencilinder motor met 1 cilinder, vergelijkbaar met een grasmaaier - zoemend en efficiënt.

image

De scooter heeft, in tegenstelling tot een brommer, een heel stuk minder onderhoud nodig daar er minder delen zijn. Wel moet je de positie van je scooter in de gaten behouden voor wanneer er wel schade is.

Ga je voor een tweedehands scooter, kijk dan altijd correct naar de staat van de scooter. Hier kan je het handigste juist op letten:

Uitlijning: valt de scooter in de fabrieksspecificaties - in het bijzonder de achterkant?

Vering: Ga eens zitten, voel je de vering nog juist?

Roest: Is het stuur roestvrij, of zie je wat plekjes?

Vloeistoffen: Precies wat is de algehele positie van de scooter, is hij goed onderhouden?

Met een nieuwe scooter naar jouw werk kan een geweldige manier zijn om geld te besparen en toch te genieten van het woon-werkverkeer. Dit kan zeker ook prima als je aan dit soort motorfietsen wilt wennen daar je later een motor wilt. Scooters zijn goedkoper dan een motor, echter hebben wel verzorging nodig eens in de zoveel tijd. Als je deze richtlijnen onthoudt zit je sowieso aangenaam op jouw nieuwe scooter.